Informatie

De collectie van CBK Schiedam is opgebouwd uit een Algemene Collectie en een Kerncollectie. De Kerncollectie behelst kunstwerken van kunst- of cultuurhistorische waarde of van groot Schiedams belang. Deze collectie is wel te huur, maar niet beschikbaar voor verkoop. De werken worden ook ingezet voor activiteiten zoals lezingen, rondleidingen en tentoonstellingen. De werken uit de Algemene Collectie zijn wel beschikbaar voor verkoop.

Naast het online bekijken van de collectie, biedt de kunstuitleen u de mogelijkheid een kijkje achter de schermen te nemen. Onder begeleiding kunt u zich laten verrassen en inspireren tijdens een depotbezoek. Voor meer informatie en aanmeldingen kunt u telefonisch contact opnemen, telefoon 010 470 98 27.

Dat kan. U vult de onderstaande velden in en drukt op Verzenden. De Kunstuitleen zal met u contact opnemen om uw inschrijving officieel te maken. 

Om een kunstwerk te huren, dient u zich in te schrijven bij het CBK Schiedam. Dit is eenvoudig en kosteloos. U heeft alleen een geldig legitimatiebewijs nodig.
Vervolgens kunt u direct een werk meenemen uit de actuele collectie in het CBK.
U kunt online elk werk naar keuze reserveren. U vult alle gevraagde gegevens in en verstuurt het bericht automatisch per email naar de kunstuitleen. Indien het een direct beschikbaar werk betreft, zetten wij het voor u apart. U krijgt een bevestiging per mail als het werk voor u klaar staat.

De tarieven in onderstaande tabel geven een overzicht van de maandelijkse huurbedragen (geldig tot 1 .9. 2010). 

 

categorie
particulieren
Junioren
Instellingen
Bedrijven
1
6,00 p/m
4,75 p/m
50,00 p/j
10,00 p/m
2
8,25 p/m
6,50 p/m
55,00 p/j
11,67 p/m
3
10,00 p/m
8,25 p/m
60,00 p/j
13,33 p/m


Toelichting op de categorieën:
categorie 1. kunstwerk tot een waarde van 1.350,00 (particulieren maximaal 2 werken);
categorie 2. kunstwerk met een waarde tussen 1.350,00 en 2.250,00;
categorie 3. kunstwerk met een waarde hoger dan 2.250,00.

Wanneer u zich inschrijft bij de kunstuitleen en een kunstwerk huurt, krijgt u een bijzonder welkomstgeschenk. Dit werk is speciaal ontworpen door een kunstenaar.

Is kunst huren duur?
De prijs hangt af van de waarde van het kunstwerk dat u wilt huren. Zie voor specifieke informatie ‘tarieven'.

Wat voor kunstwerken kan ik huren?
De kunstuitleen biedt écht voor elk wat wils! Er zijn ruim 2.000 kunstwerken van gerenommeerde en beginnende kunstenaars, Schiedamse en niet-Schiedamse. Alle mogelijke kunststijlen zijn aanwezig; klassiek, modern, abstract, figuratief, realistisch, avant-gardistisch, traditioneel.
U kunt de gehele collectie online bekijken via onze digitale catalogus. Uiteraard bent u ook van harte welkom om onze collectie tijdens onze openingstijden of op afspraak te komen bekijken op de Vijgensteeg 2.

Hoe werkt een inschrijving?
Na uw inschrijving als abonnee kunt u het uitgezochte kunstwerk direct mee naar huis nemen of thuis laten bezorgen. Het CBK kan bemiddelen tussen u en een externe kunsttransporteur.

Kan ik ook een kunstwerk kopen?
Veel kunstwerken die u kunt huren, zijn te koop. U kunt deze werken online uitkiezen en een koopaanvraag indienen. Werken die tot de kerncollectie behoren, zijn alleen te huur.

Ik heb een kunstwerk van het CBK Schiedam en wil het eigenlijk wel houden, kan dat?
Als u een werk in huis heeft dat u graag wil kopen, dan kunt u een (telefonisch of per mail) koopaanvraag indienen. Vermeld daarbij uw klantgegevens en om welk kunstwerk (kunstwerknummer) het gaat. U krijgt dan te horen of het werk te koop wordt aangeboden en voor welke prijs.

Is de waarde van het werk waarvoor ik maandelijks een huurbedrag betaal, ook direct de verkoopprijs?
Nee. De kunstcollectie van het CBK Schiedam is nog niet volledig conform de marktwaarde ingevoerd. Dit kan betekenen dat wanneer u een koopaanvraag indient, de verkoopprijs van het kunstwerk mogelijk nog aangepast wordt.

Ik woon in Rotterdam, kan ik dan in Schiedam kunst lenen?
Het maakt helemaal niet uit waar u woont. Het CBK Schiedam heeft een interessante collectie, en daar gaat het om! En als u toch in Schiedam bent, dan kunt u ook meteen een kunstroute fietsen of bewandelen,die te koop zijn bij het CBK. U kunt ook het Stedelijk Museum Schiedam, Galerie Emmy Miltenburg of de KetelFactory bezoeken. Een dagje Schiedam is altijd de moeite waard.

Hoelang kan ik een kunstwerk huren?
U kunt een kunstwerk op elk gewenst moment ruilen. De standaard huurperiode is 1 jaar. Wilt u het langer huren, dan kunt u dit voorleggen aan de kunstuitleen. Indien het werk al gereserveerd is door een andere klant, dan kunt u het gehuurde kunstwerk niet verlengen.

Hoe werkt de betaling?
U betaalt als particulier bij voorkeur maandelijks per automatisch incasso. Zodra u een werk heeft ingeleverd en geen ander kunstwerk meeneemt, stopt de huurprijs en incasso per de eerstvolgende maand. De berekening van de maandelijkse huurvergoeding loopt parallel met de maandelijkse betaling.
Wilt u werk huren voor uw werkplek, dan kunt naast een maandelijkse automatische incasso, ook kiezen voor het ontvangen van een factuur op jaarbasis.

Hoe kan ik opzeggen?
Zodra u een kunstwerk inlevert, stopt de betaling automatisch per eerstvolgende maand. Geen kunstwerk betekent geen rekening!

Hoe kan ik een reservering ongedaan maken?
Als u wilt afzien van de gemaakte reservering, stellen wij het op prijs dat u een kort berichtje stuurt per mail of telefonisch contact opneemt, waarna de reservering kan worden opgeheven.

Bezorgt het CBK Schiedam ook kunstwerken thuis?
Het CBK Schiedam heeft geen bezorgservice, maar bemiddelt wel voor u.
Via www.transartrotterdam.nl kunt u contact opnemen met een professioneel kunsttransporteur. Tegen een vergoeding kunt u een werk thuis laten bezorgen of ophalen.
 

Tips voor zorgvuldig omgaan met kunstwerken

2-dimensionaal werk:

• Ga van te voren na welk formaat u maximaal kunt ophangen en verantwoord kunt vervoeren.
• Gebruik ter bescherming van het kunstwerk tijdens vervoer bij voorkeur een deken. Maak gebruik van degelijke verpakking die ook beschermt tegen regen.
• Het werk niet aan de lijst dragen; gebruik datgene waar het werk ook aan opgehangen moet worden.
• Raak de voorzijde van niet ingelijst werk niet aan.
• Stel het werk niet bloot aan direct zonlicht of fel kunstlicht. Hang het werk niet boven of bij een verwarming of andere warmtebronnen.
• Plaats het werk niet in een vochtige omgeving.
• Maak het glas uitsluitend schoon met een vochtige doek.
• Indien u een kunstwerk van de kunstuitleen beschadigt, neem dan direct contact op met de kunstuitleen.

3-dimensionaal werk:
• Draag een groot werk met twee personen en plaats de handen aan de onderkant en zijkant van het werk.
• Til het werk niet op aan zwakke uitsteeksels of aan zwakke randen, maar zet de handen op plaatsen die niet af kunnen breken.
• Maak het werk niet schoon.
• Plaats het werk niet voor of bij een verwarming of andere warmtebronnen.
• Plaats het werk niet in een vochtige omgeving.
• Gebruik altijd twee handen om een beeldhouwwerk te dragen; één hand laag onder het object om te tillen, de andere hand om het in balans te houden.
• Het werk niet over de vloer schuiven of trekken.
• Plaats het object zo, dat het niet in de weg staat of aangestoten kan worden.
• Indien u een kunstwerk van de kunstuitleen beschadigt, neem dan direct contact op met de kunstuitleen.
 

Voor de volledige algemene voorwaarden van het huren van kunstwerken, kunt u hier klikken.

Het CBK is gesloten

Voor info over het terugbrengen van kunstwerken contact@schiedam.nl

het CBK is gesloten.

voor informatie over het terugbrengen van kunstwerken contact@schiedam.nl